miércoles, 31 de diciembre de 2008

Els Mossos censuren una pancarta al Catalunya-Colòmbia

El passat diumenge, i en motiu del partit de la selecció catalana contra la selecció colombiana, les JERC i membres del Col·lectiu Maloka, ens vam trobar per fer i penjar varies pancartes denunciant el terrorisme d'estat que està realitzant l'administració d'Uribe a Colòmbia des de fa anys, contra els moviments politics i socials de l'esquerra colombiana.



Els Mossos d'Esquadra retiren una pancarta de les JERC i del Col•lectiu Maloka durant el partit del Catalunya Colòmbia

La pancarta conjunta de les JERC i el Col•lectiu Maloka, denunciava els més de 1100 desapareguts, els més de 250 sindicalistes assassinats i les més de 950 execucions extrajudicials que s'han dut a terme per part del Govern d'Uribe

El passat diumenge, membres de les JERC i del Col•lectiu Maloka, varen desplegar al Camp Nou dos pancartes en solidaritat amb les lluites populars que s'estan duent a terme a Colòmbia, i denunciant les polítiques extorsionadores del Govern d'Uribe, enfront les classes populars del país.

La normalitat d'aquest acte es va veure trancada als voltants de la mitja part del partit, quan membres de la seguretat privada de l'Estadi del F.C. Barcelona, varen comunicar els integrants de les dues organitzacions que havien de retirar una de les pancartes, ja que aquesta ,segons els Mossos d'Esquadra, era ofensiva.

A la Pancarta en qüestió, s'hi podia llegir: "URIBE: 1100 desapareguts, 250 sindicalistes assassinats i 950 execucions extrajudicials. No més terrorisme d'estat". Des de les dues organitzacions, es va intentar dialogar amb els cossos de seguretat, però fent cas omís de les explicacions dels membres del Col•lectiu Maloka i de les JERC, aquests van procedir a retirar la pancarta.

Des de les dues organitzacions veiem aquests fets com un greu atemptat contra la llibertat d'expressió d'ambdues organitzacions, i més encara quan els arguments mostrats pels Mossos d'Esquadra i els Cossos de Seguretat de l'estadi, estaven basats en uns arguments ofensius, que en cap moment es mostraven a la pancarta.

Per aquests motius demanem al màxim responsable de l'operatiu dels Mossos d'Esquadra destinats el passat diumenge al Camp Nou i al mateix temps al Conseller Saura, que doni explicacions sobre els fets transcorreguts el passat diumenge al Camp Nou.

Des de les JERC li demanem al Conseller Saura, la seva opinió sobre altres pancartes exhibides al llarg del partit, i que tenien relació amb la situació política a Colòmbia, i que en aquest cas, no van ser censurades pels cossos de seguretat de l'estadi i pel Cos dels Mossos d'Esquadra, tal i com va ser el cas de la pancarta signada amb l'anagrama del seu partit polític, i que va ser present al llarg de tot el partit de la Selecció Catalana.

Finalment des de les JERC, ens volem solidaritzar amb tots els afectats per les polítiques obscures que es duen a terme des del Govern de Colombià, envers els moviments socials i polítics de l'esquerra democràtica Colombiana, on dia darrera dia, pateixen la violació i la persecució per part del Govern d'Uribe, amb diferents actuacions totalment contraries als Drets Humans.

No hay comentarios: